Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.

Πλένουμε την κολοκύθα εξωτερικά με τρεχούμενο νερό.

Αφαιρούμε το κοτσάνι και κόβουμε την κολοκύθα στη μέση .

Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους και ίνες από το εσωτερικό της κολοκύθας .

Βάζουμε την κολοκύθα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος με τη σάρκα προς τα κάτω.

Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η σάρκα της κολοκύθας και να τρυπιέται με ένα πιρούνι.

Εντωμεταξύ, σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την κανέλα, το μείγμα μπαχαρικών all spice και το μοσχοκάρυδο  να ενωθούν.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε την κολοκύθα  να κρυώσει αρκετά, ώστε να μπορούμε να την πιάσουμε με τα χέρια.

Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα της κολοκύθας από τη φλούδα.

Βάζουμε τη σάρκα της κολοκύθας στον κάδο του μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λείος πουρές.

Μεταφέρουμε το ζεστό πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το μείγμα μπαχαρικών (κανέλα-all spice-μοσχοκάρυδο), αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε.


Υλικά


  • 1 κίτρινη κολοκύθα (2 κιλά)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μείγμα μπαχαρικών all spice
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • αλάτι, κατά βούληση