Για το κέικ σοκολάτας
Υλικά για ένα 25x10cm| Καρβέλι 10x4"
Στεγνός
190γρ. 1 1/2 φλιτζάνια λευκή όλυρα ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20g 1/4 φλιτζάνι ακατέργαστη σκόνη κακάο
80γρ 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη  ή ζάχαρη καρύδας
80γρ 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
Υγρός
65γρ 1/3 κούπας λάδι καρύδας, λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
80ml 1/3 φλιτζάνι εσπρέσο, ζεστό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
240ml 1 φλιτζάνι νερό
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C. 
Σε ένα μεσαίο μπολ, κοσκινίζουμε μαζί τα ξηρά συστατικά.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά.
Ανακατέψτε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. ⁠
Αδειάζουμε το κουρκούτι στο ταψί και ψήνουμε για 50 - 55 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχουμε βάλει στη μέση.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει στο τηγάνι για 5 λεπτά πριν μεταφέρουμε σε μια σχάρα ψύξης.
Ψύξτε εντελώς πριν τον τεμαχισμό.
Για το ροζ κέικ
Υλικά για ένα 25x10cm| 10x4"
Στεγνός
250 γρ 2 φλιτζάνια όλυρα ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
170γρ 1,5 φλιτζανιού + 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
5g 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού ροζ αλάτι

16γρ 1 κ.σ. μωβ γλυκοπατάτα σε σκόνη @suncorefoods
Υγρός
240ml |1 φλιτζάνι φυτικό γάλα (χρησιμοποίησα σόγια)
65 γρ |1/3 φλιτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένο
40ml 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Συνδυάστε τα ξηρά συστατικά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά και περιχύνουμε με τα στεγνά. Διπλώστε για να συνδυάσετε. Ψήνουμε στους 175C για περίπου 55 λεπτά.
Ψύξτε εντελώς πριν τον τεμαχισμό.
Χρησιμοποιώντας έναν κόφτη μπισκότων, κόψτε μια καρδιά από κάθε φέτα σοκολάτας και αντικαταστήστε με το ροζ κέικ. Τοποθετήστε το κέικ σε φέτες πίσω στο τηγάνι και καλύψτε με λιωμένη σοκολάτα.